We Have A Dream - Utställning på Fotografiska i Stockholm

8 december 2016

22 maj, 2017 — 1 oktober, 2017
Västerbottens museum i Umeå

We have a dream

Crafoordska Stiftelsen har bidragit med ca 8 miljoner till projektet WHAD som visas Västerbottens museum i Umeå den 22 maj 2017 till 1 oktober 2017.

Om projektet

Alla har vi en dröm. We Have A Dream är inte en berättelse om helgon eller superhjältar, utan om mod, medmänsklighet och människans rättigheter. Här är ingen ofelbar. Det enda som skiljer dessa personer från vem som helst är att de en gång lämnat sin trygghetszon och gått ut för att skapa förändring.

Albert Wiking är en av Sveriges främsta fotografer med en särskild känsla för svartvita porträtt. Han har tillsammans med Oscar Edlund – som gjort intervjuerna – samlat röster från världens alla hörn med hopp om att inspirera människor att gå mot strömmen och stå upp för sina värderingar. We Have A Dream är en vandringsutställning och en bok som tillägnas alla som vågar omvandla sina drömmar till handling.

We Have A Dream ges ut som bok och turnerar som utställning med öppning på Fotografiska i Stockholm den 8:e december 2016. I boken, som skrivits av Daniel Rydén medföljer ett pedagogiskt material för ungdomar.

We Have A Dream visas på Västerbottens museum i Umeå den 22 maj 2017 till 1 oktober 2017.

Länkar

Hemsida: wehaveadream.se
Västerbottens museum: www.vbm.se
Albert Wiking: albertwiking.com